Pozolapan
Idag började jag jobba igen efter ungefär en veckas semester! Det var välbehövt och nu har jag ny energi på jobbet igen! Jag välkomnades av fyra glada apor och en sur apa... Tur att det var Edith, min träningsapa som surade ihop idag och inte ville jobba och inte en av mina apor som jag samlar data ifrån. I och med förra doften gick ju Frida ifrån att vara en träningsapa till att bli en riktig projektapa, känner mig stolt! Nu har jag fyra apor att samla data ifrån under denna doft som troligtvis blir min sista. Frida började kuttra så fort hon fick syn på mig och pratade med mig nästan hala förmiddagen, min lilla apa vad jag kommer att sakna henne!
Efter jobbet åkte vi med Katarina i hennes bil till Pozolapan, vad himla lyxigt det är med bil!! Eftersom D och hennes pojkvän lämnar Catemaco på måndag så tänkte vi fira det på en resturang i den närliggande byn Pozolapan. Det måste vara en av de bästa resturangerna i området, alla råvaror är färska och allt tillagas på plats. Underbart! Resturangen ser ut som en trädkoja <3 och vi satt och tittade ut över naturen när vi åt. Det fick mig att tänka på en låt med Ane Brun som jag verkligen älskar - The treehouse song! Fi



Vi började middagen med friterad småfisk... godare än det låter! Sedan åt vi fööör mycket mat!! Jag åt en jättegod bönsoppa med degknyten i typ, tror de var gjorda av potatis.. Tortillas till det såklart och sedan blev det grillade grönsaker och grillad frukt. Till det ett stort glas med ett vin gjort på endemiska bär för regionen, Chagalapolis, utblandat med mineralvatten. Mums!! Det blev en fin eftermiddag och alldeles för mätta åkte vi hem och sov ett par timmar!
Nu ikväll ska vi gå ner till "La Casa de los Caballos" och ta en öl för att fira att ägaren Alfredo, en vän till oss, fick sitt tredje barn igår!! Vi måste gå dit och säga grattis, det har varit det stora samtalsämnet länge nu, tror hon gick nästan tre veckor över tiden och hade det jättejobbigt på slutet. Så himla kul och all lycka till dem!! På vägen hem därifrån ska vi gå förbi hos grannen och köpa "bananer", inte den nyttigaste varianten. Vi har alltid sagt att vi måste äta dem innan vi åker hem och det börjar ju närma sig nu så då får det bli ikväll. Tillagningssättet låter äckligt men vi har smakat dem förut och de är såååå goda!! Först kokas bananerna tills de blir riktigt mjuka. Efter det knådas de till en deg. Man gör små bollar av degen och fyller dem med ost. Sedan formar man bollen till en bananform, rullar i mjöl och friterer. Hahaha låter asäckligt men är asgott! Tur att vi inte äter dem ofta!!
Hoppas att ni har haft en jättefin lördag och jag är så glad över att så många tittar in här och läser! Det värmer i hjärtat!
Moa